Menu

Güneş Işınları Altında Nasıl Beslenme

güneiş altında beslenme, güneş d vitamini, sağlık önerileri, ultraviyole ışınlardan korunma,

Aşağıdaki makale Güneş Altında Beslenme yazı dizimizin son yazısıdır.

Güzelim yaz mevsiminin küresel ısınma ve hormonlu gıdalara bağlı olarak çeşitli riskleri meydana çıkmıştır bu risklerden korunmak için bilinçli nesillerin yetiştirilmesi ve kamu bilincinin oluşturulması gerekmektedir.

Yaz mevsimi boyunca vücudumuzun aşırı sıcaklara ve etkili güneş ışığına karşı yeterli dirence sahip olmasını sağlamak için,yeterli ve dengeli beslenmemiz gerekir.

Yeterli ve dengeli beslenme ancak beş ana besin grubu olan et,süt,tahıl,sebze,meyveyi yeterli miktarda ve çeşitlilik sağlayarak tüketmekle sağlanır.

Bu besinlerle beslenen vücudumuz güneşin zararlı etkilerinde de yüksek oranda korunmuş olur.

Sıvı tüketimi güneşten korunmada ve yaz mevsimine vücudumuzun maksimum uyumunu sağlamada çok önem arzeder.

Terlemeye bağlı aşırı su kaybı vücudun su dengesi bozar su kaybı insan sağlığı için büyük sorun oluştırabilir.

Vücudumuzdaki aşırı su kaybı halsizlik, yorgunluk, sinirlilik,konsantrasyon bozulması gibi belirtilerle kendini gösterir.

Sağlık ve vücud güzelliğini düşünen kişilerin günde1,5–2 litre su içmesi gerekir.Kumsalda veya bir havuz başında güneşlenirken sıvı kaybı ve buna bağlı su ihtiyacı artar.Tabi bu durumda su tüketimi günlük kullanımın üzerinde olmalıdır.

güneiş altında beslenme, güneş d vitamini, sağlık önerileri, ultraviyole ışınlardan korunma,

Sodalı maden suyu içmek de serinlemek ve mineral ihtiyacını desteklemek için sağlıklı içeceklerden dir.

Sodalı maden suyu günlük magnezyum ve kalsiyum ihtiyacının karşılanmasına da destek olabilmektedir.

Ama unutmamak gerekir ki asitlik özelliği yüksek olması nedeni ile gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıkları olanlar içmemelidir ve tabi ki yüksek mineral içeriğinden dolayı yüksek tansiyon hastaları içmemelidir çünkü bu içeceklerin sodyum içeriği oldukça yüksektir.

Menopoz sonrası dönemde kemik erimesi ile mücadele eden bayanlar eğer tansiyon ve mide şikâyetleri yoksa günde bir şişe doğal sodalı maden suyu içebilirler.

Kalp krizi ve yüksek tansyonu olan ve 35 yaşın üstündekilerin yaz mevsiminde güneşin zararlı etkilerinden korunmak için kafeinli içecekleri azaltarak içmelidirler,alkollü içecekler tüketimini azaltmalıdırlar,kızartma ve kavurmayı mümkün olduğu kadar tüketmemelidirler ve tabiki çağımızın vebası olan sigarayı içmemelidirler.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Güneş Işınları Altında Nasıl Beslenme "

Önerilen Yazı
×