Menu

Burun Kanaması ve Tedavi Yöntemleri

Burun kanaması nedenleri,burun kanaması neden olur nasıl durdurulur,burun kanaması nasıl geçer,burun kanaması nedir,burun kanaması orucu bozar mı bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız aşağıdaki açıklamaları mutlaka okuyunuz.

Burun Kanaması ve Tedavi Yöntemleri
Bu gün sizlere burun kanaması nasıl durdurulur,burun kanaması nedenleri ve diş eti kanaması ile ilgili bilgi vereceğim,ayrıca diş etinde veya burundan genize giden kan yutulursa orucumuz bozulur,bozulan bu oruç kaza edilmelidir.

Yüksek tansiyon,stres ve güneş çarpmasına bağlı olarak ortaya çıkan burun kanamala­rı genellikle yaz aylarında daha çok görülmeye başlar,böyle durumlarda mutlaka doktora görünmeli ve gerekli tahliler yaptırılmalıdır.

Çocuklar oyun oynarken dikkatsizliklerinden dolayı tehlikeli hareketler yaparlar,bunun neticesi olarak sık sık kaza geçirirler.Burun kana­ması bunlardan biridir.

Eğer çocuk başını sert bir yere çarp­mamış ise fazla telaşlanmaya lüzum yoktur.

Eğer kusma,baş ağ­rısı ve bir uyku hali görülürse beyin kanamasından şüphelenmeli ve çocuğu en kısa zamanda doktora götürmelidir. 

Bir darbe sonucu meydana gelen hafif burun kanamaları genellikle kendiliğinden kanın pıhtılaşması sonucu durur.

Bir kaç daki­ka içinde durmayan burun kanamalarında aşağıda anlatacağım şekilde kanamayı durdurmaya çalışınız.

Burun Kanaması ve Tedavi Yöntemleri

Burun kanaması ve tedavisi nasıl yapılacak

1-Baş ve işaret parmağınızla burun kanatlarını 4-5 dakika müddetle sıkınız.

2-Bu şekilde netice alamadığınız takdirde,bir pamuk parçası­nı veya sargı bezini parmak kalınlığında yuvarlayıp rulo haline getirdikten sonra üst dudağın altına yerleştiriniz.

Üst dudaktan buruna doğru yapıştırdığınız bu tampon,kanamada önemli rol oynayan ana damarı sıkıştırarak kanamayı durduracaktır.

3-Üste saydığım önlemler bir fayda vermeyecek olursa hastayı bir yere oturtunuz,burununun üzerine soğuk suda ıslatılmış temiz bir bez koyunuz.

Kanama duruncaya kadar birkaç dakika ara ile bezi değiştiriniz. 

4-Yapılan bu üç yöntem den biri faydalı olursa hasta bir iki saat içinde burundan nefes almamalıdır.

Bunun nedeni pıhtılaşan kanın yerinden oynamaması içindir.

5-Eğer burun kanamasını durdurmak için anlatılan tedavi yöntemlerinden biri ile tedavi olunmuyorsa kanama şiddetli ise heme doktora başvurulmalı ve doktor gelinceye kadar hastanın kanayan burun deliğine hijenik bir gaz bezi ile tampon yaparak tıkayınız doktorun gelmesini bekleyiniz.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Burun Kanaması ve Tedavi Yöntemleri "

Önerilen Yazı
×