Menu

Bebeklerde Gaz Sancısı ve Doğal Tedavisi

Bebeklerde gaz sancısı,Mide ve bağırsak sistemleri tam olarak gelişmemiş olan 0-3 ay arası bebeklerde en çok görülen gaz sancıları nedendir ve bebeğimize nasıl yardımcı oluruz konusuna ele alacağım.

Bebeklerde Gaz Sancısı ve Doğal Tedavisi
Yetişkinlerde bulunan sindirime yardımcı olan birçok enzim bebeklerde henüz tam anlamıyla işlev görmediğinden bebeklerde emzirmeden sonra ve özellikle hazır mama tüketiliyorsa mamadan sonra midede meydana gelen kasılma şeklinde belirti veren ağrılarla gaz sancıları meydana gelir.

Genellikle erkek bebeklerde görülme sıklığı kızlara göre daha fazla olmakla birlikte gaz sancıları hafif veya şiddetli olarak birçok bebeğin karşılaştığı bir sorundur.

Gaz Sancısı ve Belirtileri;


Bebeğe hazır mama verilirken veya bebek emzirilirken,bebek emmek ister ama kısa bir süre sonra ağlamaya başlar.Bebeğin huzursuzluğunu her halinden anlayabilirsiniz.

Eğer bebekler ayaklarını karınlarına çekerek ağlıyorsa,bebeğiniz özellikle besin aldıktan sonra bu belirtileri veriyor ve sakinleşmiyorsa bunun gaz sancısı olma ihtimali yüksektir,ayrıca gazı olan bebeklerin karınları sert ve şiş görünür.

Gaz Sancısı  İçin Alınacak Önlemler;


- Anne sütü bebeklerin mide bağırsak sistemine son derece uygun olup kolay sindirilebilir. Bebekler mümkün olduğu sürece anne sütü ile beslenmelidir.

- Bebek mama içiyorsa bebeğe dinlendirerek biberondan mama verilmelidir. Emziren anneler emme aralarında ve emmeden sonra bebeğin gazını çıkarmalıdır.

-Emziren annelerin özellikle ilk iki ay içerisinde gaz yapan yiyeceklerden uzak durmaları yada deneyerek tüketmeleri gerekir.

Örneğin; Turp,soğan,sarımsak,brokoli,karnı bahar, kuru yada yeşil fasulye gibi yiyecekler gaza yol açabilecek yiyeceklerdir dikkat edilmelidir veya az tüketilmelidir.

-Bebeğin karnını saat yönünde zeytin yağıyla ovmak da gaz sancılarını azaltan bir tekniktir. Bebeklerin üşümemelerine özen gösterilmelidir.

-Emziren anneler emzirme aralığını en az iki saat olarak ayarlamalıdır, aksi takdirde saat başı emen bebeklerde sindirilen ve sindirilmemiş süt karışarak gaz yapabilir.

-İster anne sütü emsin isterse mama bebeklere ara sıra rezene çayı verilmesi gaz problemlerini aza indirger.

Fakat çayların toz şeklinde olan ve asla şeker içermeyeni tercih edilmelidir.Çayın şekersiz verilmesi bebeklerin diş sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Bebeklerde Gaz Sancısı ve Doğal Tedavisi

Gaz sancısı olan bebeklerin huysuzluğu sizi paniklendirmemelidir,sakin olmaya çalışın ve uygulayabileceğiniz yöntemleri sıra ile deneyin.

Gaz problemi evde uyguladığınız yöntemlerle yardım edemeyeceğiniz kadar şiddetli ise doktorunuza başvurarak uygun görülen bir ilaç alınabilir.

Şunu unutmamak gerekir ki doğal yöntemler ilaçlardan her zaman için daha etkili ve kalıcıdır.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Bebeklerde Gaz Sancısı ve Doğal Tedavisi "

Önerilen Yazı
×