Menu

Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır

Hamilelik testi için yapılması gereken birkaç yöntem vardır ancak genelde bayanlar ilk testleri evlerinde kendileri yapmayı tercih ederler. Evde yapılan bu testler arasında da en çok kullanılan ve doğruluğu % 90’lara varan idrar testi uygulamasıdır.

Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır
En etkili ve doğru sonuç veren idrar ile yapılan gebelik testi diyebiliriz. Aslında en kolay yolla hamile olup olmadığınızı öğrenmeniz açısından da en çok tercih edilen gebelik testi eczaneden aldığınız testlerdir. 

Kan testi ise %100 doğru sonuç alacağınız sağlık merkezlerinde uygulanan bir yöntemdir. Bu testler için eczaneden küçük bir test cihazı alınması yeterli olacaktır.

İdrarda Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır 


Bu testin en önemli ayağı adetinizin gecikmesi durumudur. Yani adetiniz gecikmemiş ise testten istediğiniz sonucu alamayacaksınız demektir. 

Kısacası gebeliğin net olarak belirlenmesi için adetinizin de gecikmiş olması gerekmektedir. Daha net bir sonuç için adetinizin dört yada beş gün geçmesini beklemelisiniz bu süre en ideal olan zamandır. 

Eczaneden almış olduğunuz gebelik testinin üzerinde kullanma talimatı yazacaktır bunu iyice okumalısınız çünkü genellikle bu cihazlar markalarına göre satıldıkları için kullanımda farklılıklar gösterebilirler. 

Gebelik testi esnasında temiz olduğunu bildiğiniz bir bardağa idrarınızı yapın bu cam ya da plastik bir bardakta olabilir. 

Gebelik test cihazını düzgün bir yere koyduktan sonra üzerine bir iki damla civarında idrarınızdan damlatın genelde bu tarz testlerin içerisinden damlalıklarda çıkacaktır. 

İdrarınızı testin sonucunu okuyacağınız alana damlatılmaması önemlidir yalnızca işaretli olan bölgeye damlatılması gerekir. 

İşlem bittikten 2 ya da 5 dakika arasında sonuç size gösterilecektir. Eğer ki burada tek çizgi oluşmuşsa gebelik yok demektir ancak çift çizgi gebelik sürecinin de başladığı anlamına gelir.

Kanda Gebelik Testi Nasıl Yapılır

Kanda yapılan gebelik testinde sizin aç yada tok olmanız fark etmez bu nedenle günün herhangi bir saatinde testiniz için muayene olabilir ve yapabilirsiniz. 

Kan testinde önemli olan konu idrarda olduğu gibi adet sürecinizin gecikmiş olmasıdır eğer adet sürecinizden önce bu testi yaptırırsanız doğru teşhisi alamama durumunuz olur.

Bir tüp içerisine kan alınacak ve sonucu bir iki saat boyunca beklenecektir. Bu test en kesin sonucunda verilmesinde etkilidir. Genelde bayanlar bu testi idrar testini yaptıktan sonra tercih ederler.

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalıdır 

Hamilelik şüphesi olan kadınlar öncelikle regl döneminde gecikme yaşayıp yaşamadığını hesaplamalıdır. Adet dönemi gecikmiş ise gebelik testi uygulanarak sonuç kontrol edilebilir. 

Evde gebelik testi yapmak için en uygun zaman 7-15 gün aralığındadır. 15 gün sonra yapılacak gebelik testi daha doğru sonuç verecektir. 

Evde gebelik testi uygulaması yaptınız sonuç pozitif çıktı ise mutlaka kan testi yaptırın ve sonucun doğruluğundan emin olun. 

Gebelik testi sonucu silik çıktı yada sonuç tam görünmüyor. Bu gibi durumlarda yeni bir test yapmanız uygun olacaktır.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »

Henüz Yorum Yapılmamış " Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır "

Önerilen Yazı
×